Реєстрація /

Київ планує заощадити 16 мільйонів гривень завдяки енергоефективним заходам цього року


Укладено 11 ЕСКО-контрактів.

Столиця планує зекономити 16,6 млн. грн. завдяки виконанню енергоефективних заходів у рамках 11 енергосервісних контрактів у закладах бюджетної сфери цього року. Відповідні умови договорів затвердила Київська міська рада.

Про це повідомив директор Департаменту житлово-комунальної інфраструктури Дмитро Науменко.

«Київ лідирує в Україні за кількістю укладених енергосервісних договорів. Зокрема, із 2015 року в Україні було укладено 330 ЕСКО-договорів, з них 118 – у Києві. У результаті впровадження ЕСКО-механізму протягом 2016-2017 років у Києві було модернізовано індивідуальні теплові пункти у 62 бюджетних будівлях та вже на початок 2019 року досягнуто значного скорочення рівня витрат на оплату теплової енергії – на рівні 9,80 млн. грн.», – зазначив Дмитро Науменко.

Оплата послуг енергосервісу здійснюється винятково за рахунок досягнутого скорочення споживання або витрат на оплату паливно-енергетичних ресурсів або житлово-комунальних послуг порівняно із споживанням чи витратами за відсутності ЕСКО-заходів. 

Стаття по темі: ЕСКО-проекти: перепони на шляху реалізації і перспективи

Раніше повідомлялося, що в Україні вже укладено понад 280 ЕСКО-договорів вартістю контрактів більше 300 млн. грн., що впроваджуються у 15 регіонах країни.

Джерело