Реєстрація /

Київ отримав перемогу у справі знесення зайвих поверхів у ЖК на вулиці Нижній Вал

Попереду ще декілька судів.

Північний апеляційний господарський суд продовжить розглядати справу щодо демонтажу самочинно збудованих поверхів у житлово-офісному комплексі на вул. Нижній Вал, 27-29. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко.

«Перемога! Справу продовжить розглядати Північний апеляційний господарський суд. Верховний Суд задовольнив касаційну скаргу Київської міської ради і підтвердив, що спір носить суто господарський характер, не зважаючи на намагання затягнути процес», – написав Володимир Бондаренко.

Він зазначив, що таке рішення відкриває шлях до того, аби апеляція перейшла до розгляду справи по суті.
Нагадаємо, раніше Північний апеляційний господарський суд закрив справу щодо демонтажу надбудованих поверхів будинку, вирішивши що справу має розглядати не господарський суд, а цивільний.

Справа «будинку-монстру» на Подолі розглядається з грудня 2014 року. Відповідний позов до Господарського суду був поданий Київською міською радою як уповноваженою особою на розпорядження земельною ділянкою територіальної громади міста Києва, на якій ведеться незаконне будівництво. 27 листопада 2019 року Господарський суд міста Києва зобов’язав відповідача – ТОВ «Пателі лізинг», за власний рахунок знести самочинно збудовану надбудову будівлі житлово-офісного комплексу на вул. Нижній Вал, 27-29 у Подільському районі. Наразі міська влада чекає апеляційного розгляду та виконання судового рішення у справі.

Стаття по темі: Квартири в новобудовах подорожчають: чого очікувати ринку

Раніше повідомлялося, що мешканці вулиці Порика в Подільському районі Києва просять знести місцевий недобудований аварійний культурно-концертний центр між будинками № 7 і № 9. Сусідство житлових і соціальних об'єктів і покинутої недобудови викликає соціальну напругу серед мешканців.

Джерело