Реєстрація /

Київ не дозволить знову повернути транспорт на Контрактову площу та вулицю Сагайдачного


Проходять суди.

Місто відстоюватиме пішохідну зону на Контрактовій площі та вулиці Сагайдачного та працюватиме над тим, щоб територія надалі розвивалася.

Про це повідомив виконувач обов’язків першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Розпорядження КМДА про обмеження руху транспорту на вулиці Сагайдачного та Контрактової площі та створення пішохідної зони, яке було прийнято більше двох років, продемонструвало, що таке рішення правильне. Кияни та гості міста задоволені режимом роботи Контрактової площі і вулиці Сагайдачного у пішохідному форматі. Позов про скасування розпорядження КМДА подали шість людей. У рішенні Окружного адміністративного суду, про яке ми вчора дізналися із засобів масової інформації, йдеться про порушення прав цих осіб і створення їм якихось перешкод. Ми не розуміємо, про які перешкоди для шести людей йдеться, і не відмовляємося від прийнятого раніше розпорядження», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він зауважив, що незалежно від рішення суду, місто працюватиме над розвитком центральної частини міста, покращення її туристичної привабливості для створення комфортних умов відпочинку киян та гостей міста.
Зазначимо, що рішення суду законної сили не набрало. Місто з ним не погоджується і буде оскаржувати до апеляційної інстанції.

Читайте також: Комерційна нерухомість в новобудовах Києва: прибуток вище, ніж від житла

Раніше повідомлялося, що першу чергу транспортного обходу – Великої кільцевої автомобільної дороги навколо Києва (ВКАД) – планує будувати китайська компанія poli Changda Engineering Co. Ltd, з якою «Укравтодор» в останній день жовтня підписав меморандум про співробітництво в рамках реалізації першої черги будівництва дороги.

Джерело