Реєстрація /

Київ намагається повернути 26 будівель

Будівлі незаконно перейшли до нових власників.

За 6 місяців поточного року витребувано на користь територіальної громади Києва, на підставі рішень судів, які набрали законної сили – 3 об’єкти.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак.

«Департамент комунальної власності спільно із Прокуратурою столиці крок за кроком «відвойовує» комунальне майно, незаконно привласнене за попередньої влади. Повернення є довготривалим виснажливим процесом, є справи, які тривають з 2008 року і пройшли всі інстанції, такі щодо об’єкту на вулиці Михайла Бойчука, 17-А (63,3 квадратних метри). Урешті справа завершилась на користь міста – 6 червня попереднього орендаря, який прагнув шахрайським способом заволодіти комунальним майном, остаточно виселено», – повідомив Володимир Слончак.

Він додав, що окрім зазначеного об’єкту на підставі рішень судів витребувано в комунальну власність нежитлове приміщення  загальною площею 32,1 кв. м на вулиці Шовковична, 46/48, нежитлову будівлю загальною площею 24,2 кв. м на вулиці Анрі Барбюса, 5.

«Наразі в судах триває боротьба ще щодо 26 об’єктів, які незаконно вибули з власності територіальної громади міста. У більшості випадків вибуття відбулося з причини незаконної реєстрації речового права приватної власності на об’єкти комунального майна за підробленими документами», – уточнив заступник голови.
Нагадаємо, що в 2018 році столиця повернула в комунальну власність 15 міських об’єктів.

Читайте також: Розстрочка від забудовника на квартиру в новобудові: вигода чи кабала?

Раніше повідомлялося, що поновлено порушене право власності територіальної громади столиці на нежитлові приміщення площею 115 кв. м, вартістю майже 18,4 млн. грн. Нерухомість розташована в житловому будинку в історичному ареалі по вул. Десятинній, 7.

Джерело