Реєстрація /

Київ активно додає у базу пам’ятки архітектури


Об’єкти будуть під охороною.

Наповнення даних про об’єкти охорони культурної спадщини в інформаційній базі пам’яток м. Києва триває, вже опрацьовано 2 581 об’єкт.

Про це повідомив директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

«Департаментом спільно з Київським науково-методичним центром продовжується робота з наповнення архівною документацією бази пам’яток. Завершено опрацювання і оцифровка інформації про об’єкти (будівлі/споруди) Подільського, Оболонського, Деснянського, Дніпровського, Дарницького та Печерського районів, розпочата робота з перевірки інформації про об’єкти Шевченківського району. Наразі на стадії оцифровування 67 вулиць», – повідомив Олександр Никоряк.

Після завершення всіх робіт, після оцифровування документації, база міститиме великий обсяг інформації, у тому числі: місцезнаходження об’єкта, охоронний номер, категорію, статус об’єкта, пам’ятку історії, ландшафту, містобудування, архітектури, технічний стан, форму власності, інформацію про власника, судові справи тощо. 

Стаття по темі: Квартири в передмісті Києва: попит зростає, а висока конкуренція стримує зростання цін

Раніше повідомлялося, що клієнти найчастіше купують квартири в новобудовах Києва в двох районах Києва – Дарницькому та Шевченківському.

Джерело