Реєстрація /

Києву повернули землю біля проспекту Романа Шухевича

Там планувалася забудова.

Київською місцевою прокуратурою № 3 забезпечено виконання судового рішення про визнання незаконним та скасування рішення Київради, яким дві земельні ділянки вартістю понад 40 млн гривень у Деснянському районі столиці надано в оренду приватному товариству.

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Києва.

Рішенням Київради земельні ділянки площею 1,3 га по просп. Романа Шухевича у порушення вимог земельного та містобудівного законодавства, без проведення земельних торгів та без внесення змін до Генерального плану м. Києва були передані товариству в оренду для експлуатації та обслуговування споруд автомобільної стоянки, які займають менше 1% площі виділених земельних ділянок. Крім того, вказані ділянки були виключені з переліку озеленених територій загального користування міста Києва.
 
Враховуючи викладене, Київська місцева прокуратура № 3 заявила позов про визнання незаконним та скасування рішення Київради, однак господарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позову.
 
За результатами розгляду апеляційної скарги столичної прокуратури Північний апеляційний господарський суд погодився з правовою позицією прокурора, скасував незаконне рішення Київради, а договір оренди землі, укладений між Київрадою та суб'єктом господарювання, визнав недійсним.
 
Наразі вказане рішення суду реально виконано. До Державного реєстру речових прав на нерухоме майно внесено відомості про припинення права оренди за товариством на спірні земельні ділянки.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше повідомлялося, що Київська міська прокуратура вимагає в суді повернення територіальній громаді земельних ділянок загальною площею майже 1 га та вартістю 47 млн грн на території парку ім. Андрія Малишка у Дніпровському районі м. Києва.

Джерело