Реєстрація /

Києву обіцяють 4G по всьому місту

Інфраструктура вже є.

Керівник цифровізації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич провів робочу зустріч із представниками найбільших мобільних операторів щодо покращення 4G покриття у Києві.  Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Місто володіє інфраструктурою, необхідною для встановлення базових станцій. Стовпи освітлення, дорожня інфраструктура, комунальні заклади. Напрацювавши механізм взаємодії та рівного доступу для всіх операторів, ми зможемо забезпечити якісне 4G покриття в усьому місті», – заявив Петро Оленич.

Він зауважив, що Київ вже має досвід впровадження бездротової технології звʼязку LoRaWAN: розгортання міської опорної мережі та покриття районів міста, впровадження 4G у метро.

«Наша глобальна візія – використання сучасних IoT-технологій для ефективного вирішення проблем міста (контроль та моніторинг стану екології, транспорту, енергетики і ЖКГ тощо). Вже є перші успішні кейси реалізації із комунальними підприємствами міста, департаментами та службами міста», – розповів Петро Оленич.

Також CDTO Києва заявив, що співпраця міської влади та мобільних операторів  – ключ до впровадження сучасних технологій зв’язку не лише в Києві, а й у всій Україні.

Стаття по темі: Скільки коштує кредит на квартиру: які банки займають під придбання житла на вторинному ринку

Раніше повідомлялося, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує проектувати сучасні парки з навігацією, розмежуванням різних зон та можливістю підключення до мережі Wi-Fi.

Джерело