Реєстрація /

Кияни просять створити парк у центрі столиці

Зараз ділянка пустує.

Парк площею 5 га, з озером, доріжками та галявинами хочуть створити у центрі. Киян просять підтримати петицію на сайті Київраді.

Для створення майбутнього «парку мрії» мають виділити земельну ділянку на вулиці Антоновича 52-54 (на місці колишнього трамвайного депо).

Ця ділянка уже пустує багато років, спроба її забудови закінчилась невдало: на місці виритого котловану утворилась водойма, де вже оселилися качки.

Для створення парку планують залучити дизайнерів і представників столичної громади (щоб зібрати пропозиції).

«Парк сподобається всім киянам. Він знаходитиметься поруч з метро «Олімпійська». У цій частині міста – дуже щільні забудови. Тому рекреаційне місце потрібне, як повітря. Зрештою, природа вже сама подбала про те, щоб створити там озеро», – вважає авторка петиція Галина Ястребова.

Стаття по темі: Новий Генплан Києва: як буде розвиватися столиця, скільки побудують житла і куди прокладуть метро

Раніше повідомлялося, що на сьогоднішній день жодне з міст-мільйонників в Україні не внесло зміни у генеральні плани населених пунктів згідно з прийнятими новими державними будівельними нормами щодо містобудування – ДБН «Планування і забудова територій». І якщо до кінця 2020 року чинні геплани не будуть оновлені відповідно до цих норм, в Україні потрібно ввести мораторій на нову забудову.

Джерело