Реєстрація /

Кияни почали розраховуватися із боргами за комунальні послуги

Частково борг погасили.

На сьогодні рівень оплати спожитих житлово-комунальних послуг з урахування оплати боргів становить 94%. Тобто кияни за останні три місяці підвищили рівень оплати за послуги та активніше розпочали розраховуватися з боргами, що накопичились в опалювальний період. 

Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, Київ – місто із найбільшою кількістю споживачів житлових та комунальних послуг в Україні.

«Загалом у столиці близько мільйона особових рахунків, за якими здійснюється нарахування різних видів послуг. І на сьогодні мешканці столиці демонструють належну їх оплату. Більше того, багато родин в міжопалювальний період оплачують борги, що могли накопичитись за опалювальний період, коли нарахування вищі. Провалів у платіжній дисципліні немає, попри нелегкий період карантину та складний фінансовий стан для багатьох споживачів. Ми за це дякуємо людям», – розповів Петро Пантелеєв.

Він також нагадав, що київські підприємства на період карантину не здійснюють нарахування та стягнення неустойки (штрафів, пені) за несвоєчасне здійснення платежів за житлово-комунальні послуги.

«Також ми наполегливо радимо при оплаті комунальних та житлових послуг користуватися онлайн-сервісами. «Центр комунального сервісу» пропонує користуватися зручними муніципальними онлайн-сервісами для оплати за спожиті житлово-комунальні послуги, але кияни можуть обрати найбільш зручні та вигідні для себе сервіси», – зазначив заступник голови КМДА.

Так, оплатити комуналку можна:
•    через особистий кабінет на сайті «Центру комунального сервісу»;
•    за QR-кодом, що надрукований на кожному рахунку-повідомленні.

Для оплати через особистий кабінет достатньо:
•    створити обліковий запис на сайті ЦКС;
•    додати об’єкт (квартиру або кілька – для допомоги при сплаті старшим сусідам та родичам) і сплатити.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело