Реєстрація /

Киянам повідомили, коли вони зможуть пити якісну воду із крану

Воду очищуватимуть по-новому.

У Києві на семи насосних станціях впроваджена технологія очищення питної води гіпохлоритом натрію, а вже на початку наступного року на Дніпровській водопровідній станції планують впровадити очищення новими реагентами. Загалом для переходу на європейські, більш прогресивні технології знезараження, Києву необхідно близько п’яти років. 

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

На сьогодні постачання киянам води здійснюється з Деснянської та Дніпровської водопровідних станцій, а також локальних водопровідних насосних станцій. Воду отримують із трьох джерел – річок Дніпро та Десна, а також артезіанських свердловин водопровідних станцій.

За словами Петра Пантелеєва, раніше уся вода у Києві очищувалась лише рідким хлором. Норма місячного запасу хлору становить десятки тонн і його зберігання, зокрема на станціях, розташованих у межах міста, є дуже небезпечним і затратним. Використання хлору для обробки води – це застаріла технологія.

«Вже наступного року ми збудуємо нові потужності для знезараження на Дніпровській водопровідній станції, що забезпечує третину водопостачання Києва. Паралельно проводяться промислові випробування європейських технологій на Деснянській водопровідній станції. Вартість робіт 78 млн грн, це кошти інвестиційної програми «Київводоканалу», – говорить Пантелеєв.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

Раніше повідомлялося, що в Україні планують інвестувати в інфраструктуру не менше 20 мільярдів доларів за 5 років.

Джерело