Реєстрація /

Киянам показали відео, як евакуюють неправильно припарковані авто

За порушення штрафують.

Мер Києва Віталій Кличко показав, як працюють в столиці інспектори з паркування, які евакуюють авто, припарковані в заборонених місцях. 

«Одне з головних завдань для забезпечення комфортного пересування столицею – наведення ладу з паркуванням на вулицях. Почали з центральної – найпроблемнішої частини міста, де вже працюють інспектори з паркування і відбувається евакуація автівок, що суттєво заважають руху транспорту. Працюють інспектори разом із патрульною поліцією», – зазначив Віталій Кличко у дописі до відео.

Як повідомив мер, починаючи з липня в столиці винесли понад 3,5 тисячі постанов про стягнення штрафів за порушення правил зупинки, стоянки, паркування авто на загальну суму майже 1 мільйон 400 тисяч гривень.

Також мер столиці звернувся до водіїв не нехтувати правилами паркування.

«Я звертаюся до водіїв, не нехтуйте правилами, поважайте інших людей. Адже хаотичне паркування значно ускладнює рух у місті. І не дивуйтеся, коли залишивши своє авто в забороненому місці, доведеться їхати шукати його на штрафмайданчик. А сума штрафу за недбалість буде набагато вищою за вартість парковки. Також доведеться оплатити і місце на штрафмайданчику та роботу евакуатора», – підкреслив Кличко.

Раніше повідомлялося, що працівники інспекції з паркування Департаменту транспортної інфраструктури почали здійснювати самостійне затримання (евакуацію) автомобілів, розташування яких суттєво перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеці руху.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Стаття по темі: Як забрати евакуйоване авто в Києві

За його словами, загалом із 11 листопада 2019 року інспектори самостійно евакуювали 37 автомобілів.

Джерело