Реєстрація /

Киянам пояснили, чому вони заплатили за тепло більше в грудні, ніж за аналогічний місяць минулого року

Тарифи не виросли.

У КП «Київтеплоенерго» запевняють, що в цьому опалювальному сезоні тарифи на опалення і гарячу воду залишаються на рівні минулого року і пояснили, чому нарахування за опалення в грудні 2020 року відрізняються від нарахувань в грудні 2019 року.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби КП «Київтеплоенерго» на сторінці в соцмережі Facebook.

Як наголошується, в минулому опалювальному сезоні в нарахуваннях за тепло і гарячу воду враховувалася фактична ціна газу і кожен місяць відбувалася коригування без перегляду затвердженого тарифу. Так, замість базового тарифу – 1654,41 грн/Гкал, в грудні вартість 1 Гкал становила 1290,44 грн, в січні – 1349 грн, в лютому – 1224 гр/Гкал.

У грудні ж 2020 року нарахування відрізняються від тих, які були в листопаді цього ж року тому що в нарахуваннях за тепло враховується середньомісячна температура повітря. Зі зниженням температури на вулиці збільшується кількість спожитого тепла будинком. Так, середньомісячна температура в листопаді 2020 року склала +3.8 градусів Цельсія, в грудні цього ж року вона була на рівні -0,5 градусів Цельсія.

«Відповідно, в грудні збільшилися обсяги споживання тепла будинком, що і вплинуло на суми в платежах», – сказано в повідомленні.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що до кінця 2020 року фахівці ДТЕК Київські електромережі безкоштовно замінять електролічильники більше 28 тисячам клієнтів. Замість старих приладів обліку їм встановлять нові та сучасні, які допомагають заощаджувати. Енергетики закликали киян допускати співробітників енергокомпанії у власні помешкання для виконання монтажних робіт та розповідають, як упевнитись, що до них в оселю завітав саме співробітник ДТЕК.

Джерело