Реєстрація /

Киянам нагадали про відповідальність за технічний стан газового обладнання

Інспектори ходять по домівках киян.

ПАТ «Київгаз» продовжує обстеження газового обладнання в багатоквартирних будинках столиці нагадує киянам про те, що власник квартири несе відповідальність за технічний стан обладнання і газопроводів. У разі, якщо власник квартири буде відсутній в ході перевірок, в його поштову скриньку помістять листівку відповідного зразка.

Про це стало відомо з повідомлення ПАТ «Київгаз»

«Анонсуємо листівки, які будуть залишені в поштових скриньках абонентів, які були відсутні в ході проведення планового технічного огляду газового обладнання», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною і недійсною постанову Кабінету міністрів № 203, якою були знижені норми споживання газу для громадян, у яких не встановлені лічильники. Це означає, що норма споживання газу може зрости з 4,4 до 6 кубів для тих, хто користується газовою плитою і гарячим водопостачанням, з 7,1 до 9 кубів для тих, хто користується газовою плитою без гарячого водопостачання, і з 14 до 18 кубів для тих, у кого є газова плита і газовий водонагрівач.

Крім того, приведення тарифів на блакитне паливо для населення до ринкових показниках виллється в істотне підвищення цін на комунальні послуги. На даний момент перегляд цін на газ для українців становить + 60-70% до вже існуючої ціни. Значного зростання цін можна було б уникнути, якби вони були переглянуті відразу після отримання вимог від МВФ. При таких умовах зараз підвищення тарифів виявилося б на рівні 10-15%.

Потребителей газа проинформировали
Споживачів проінформували
Джерело