Реєстрація /

Киянам нагадали, як правильно передати показники електролічильника


Подавати данні потрібно щомісяця.

Нарахування у платіжці за світло іноді можуть не співпадати з фактичним споживанням. Зазвичай це стається, якщо споживачі забувають передати показання лічильника або роблять це невчасно чи неправильно. 

Щоб отримувати коректні нарахування за електроенергію потрібно:

1.    Щомісяця повідомляти показання лічильника. Інакше нарахування будуть здійснюватися за середнім споживанням на основі отриманих у попередні місяці даних.
2.    Передавати показання з 1 по 3 число.
3.    Звертатися до оператора системи розподілу, якщо не згодні з вказаними у платіжці показаннями. Постачальник YASNO здійснює нарахування на основі обсягів споживання, які надає оператор системи розподілу (ОСР).
4.    Сплачувати всю суму в платіжці, а не лише частину. Якщо клієнт не згоден з сумою в рахунку, слід звернутися до постачальника, якщо не згоден з показаннями – до ОСР. Не вирішуючи питання з енергокомпаніями, споживач лише накопичуватиме борг.
5.    Відмовитися від самостійного розрахування суми до сплати, щоб не припуститися помилки. YASNO надає споживачам можливість не робити обчислення та надсилає платіжки з уже вказаною сумою.

Передати показники споживання електроенергії можна через:

  •  чат-бота;
  • через форму швидкої передачі показань на сайті YASNO;
  • в особистих повідомлень на сторінці у Facebook;
  • в Особистому кабінеті;
  • за телефонами контакт-центру (044/067/066) 277-18-18.

Читайте також: ТОП-5 порад, як зменшити електроспоживання, працюючи із дому

Раніше повідомлялося, що зима 2019/2020 була найтеплішою за останнє десятиліття. Це вплинуло на зменшення споживання природного газу для забезпечення міста теплом і гарячою водою. У цьому опалювальному сезоні Київтеплоенерго закупило 1,05 млрд куб. м газу на суму 5,5 млрд грн. Натомість у минулому сезоні було спожито 1,17 млрд куб. м загальною вартістю 8,7 млрд грн.

Джерело