Реєстрація /

Киян просять долучитися до обговорення проект Генплану 

Весною проведуть громадські обговорення.

Проект нового Генплану столична влада планує доопрацювати згідно із зауваженнями та пропозиціями, що будуть у громадськості, протягом весни. Щоб до літа наступного року ухвалити основний містобудівний документ Києва. Громадські слухання та обговорення розпочнеться вже на початку 2020-го року.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Ми презентували тільки проект. Після Новорічних свят розпочнуться його громадські обговорення, до яких ми запрошуємо киян, громадських активістів. Вони зможуть внести свої пропозиції до документу. Кожного киянина цікавить, як буде розвиватися його мікрорайон, район і місто в цілому. Це стосується і припинення хаотичної забудови міста, і вирішення проблеми корок на дорогах, через які місто часто буває паралізоване. Все це кияни мають обговорити, висловити свої пропозиції. І ми разом повинні знайти вирішення нагальних для мешканців столиці питань», – наголосив Віталій Кличко.

Стаття по темі: Новий Генплан Києва: як буде розвиватися столиця, скільки побудують житла і куди прокладуть метро

Раніше повідомлялося, що на сьогоднішній день жодне з міст-мільйонників в Україні не внесло зміни у генеральні плани населених пунктів згідно з прийнятими новими державними будівельними нормами щодо містобудування – ДБН «Планування і забудова територій». І якщо до кінця 2020 року чинні геплани не будуть оновлені відповідно до цих норм, в Україні потрібно ввести мораторій на нову забудову.

Джерело