Реєстрація /

Кабмін ускладнив реєстрацію місця проживання в іпотечній нерухомості – Мінюст

Чи підуть на користь ринку нерухомості нові правила реєстрації?

Кабінет міністрів України змінив правила реєстрації за місцем проживання у випадку, якщо нерухомість була придбана через іпотечне кредитування.

Про такі зміни повідомив голова Міністерства юстиції Денис Малюська. За його словам, реєстрація в іпотечному житлі буде складнішою та потребуватиме окремого дозволу іпотеко держателя.

«Зареєструвати місце проживання у іпотечній нерухомості стане трішки складніше – потрібен буде дозвіл іпотекодержателя (або ж довірчого власника для довірчої власності). Постанову про це затвердив Кабмін на сьогоднішньому засіданні. Це спростить звернення стягнення на іпотечну нерухомість. Правда іпотек зараз майже немає, тому реформа спрямована скоріше на майбутнє)», – написав міністр юстиції на своїй сторінці у Facebook.

Стаття по темі: Верховний суд роз'яснив, які підстави для зняття з реєстрації власника житла

Під час реєстрації за містом проживання буде здійснена перевірка, чи знаходиться об’єкт нерухомості в іпотеці або в довірчій власності. Такі відомості є у Державному реєстрів речових прав на нерухоме майно.

Нагадаємо, що українцям обіцяно зниження ставок за іпотечними кредитами як мінімум до 10% річних. Національний банк України знизив облікову ставку до 8%, що додатково має стимулювати банки на видачу іпотечних кредитів.

Джерело

Теґи