Реєстрація /

Із забудовником, який будує лікарню у Солом’янському районі, розірвуть договір

Землю заберуть.

З метою забезпечення раціонального використання земельних ресурсів на території міста у Солом’янському районі планують розірвати договір оренди з ТОВ «Н.В. Інвест» на земельну ділянку, площею 0,0601 га, по вулиці Патріарха Мстислава Скрипника, 46-В.

Такий проєкт рішення підтримали на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики.

За словами депутата Київської міської ради, першого заступника голови постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Володимира Кравця, потрібно захистити права та інтереси територіальної громади міста Києва шляхом розірвання з недобросовісним землекористувачем договору оренди земельної ділянки від 2017 року, укладеного між Київською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю «Н.В. Інвест».

«На земельній ділянці було передбачено будівництво приватного медичного закладу. Проте забудова відбувається з порушенням містобудівного та земельного законодавства. Зокрема, ДБН передбачають будівництво закладів охорони здоров’я щонайменше у 15 метрах від житлових будинків, а заклад будується у менше ніж 7,4 м. Орендар неодноразово грубо порушував умови договору, зокрема не забезпечував вільний доступ до земельної ділянки представника контролюючого органу. Такі дії забудовника, вказують на факти недобросовісного землекористування земельною ділянкою комунальної власності територіальної громади міста Києва, а також порушують права мешканців прилеглих територій», – зазначив Володимир Кравець.

Депутат додав, що проєктом рішення передбачається вжиття санкцій щодо недобросовісного користувача земельної ділянки та створення належних умов для повернення земельної ділянки до придатного для експлуатації стану.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше киянам розказали, що вже зробили на Подільському мосту.

Джерело