Реєстрація /

Історичні будівлі на Андріївському узвозі реставрують наступного року

Прийнято рішення.

Наступного року в столиці запланована реставрація колони Магдебурзького права та Покровської церкви. Також будуть оновлені будівлі на Андріївському узвозі, 5/2 та Андріївському узвозі, 34. Це передбачено міською цільовою програмою «Охорона та збереження культурної спадщини м. Києва на 2022-2024 роки», яку 75 голосами затвердила сьогодні Київрада, повідомив профільний заступник голови КМДА Володимир Прокопів.

«Серед пріоритетних об’єктів, які потребують оновлення та реставрації, також будівля на вулиці Сковороди, 2, що перебуває в аварійному стані.  Також пам’ятка монументального мистецтва національного значення «Пам’ятник князю Володимиру» та об’єкти на вулиці Фролівській, 6/8 і Сковороди, 9-Б. І це лише частина запланованого», – розповів Володимир Прокопів.

Він наголосив, що для збереження та охорони культурної спадщини Києва місто виділить майже 269 млн грн протягом 2022-2024 років.

«Окрім реставрації, плануємо досліджувати історичні будівлі з метою збереження історичного середовища. Маємо на меті розробити облікову документацію на 570 об’єктів, які наразі без документів. Також пріоритетне завдання – визначення меж і режимів використання зон охорони пам’яток культурної спадщини та комплексів місцевого значення на підставі розробленої науково-проектної документації. Це дозволить обмежити висотні параметри забудови довкола пам’яток», – розповів про основні напрямки цільової програми профільний заступник голови КМДА.

Читайте також: Офіс в квартирі: які ціни та попит у Києві

Раніше власників історичних будівель оштрафували майже на 7 мільярдів гривень.

Джерело