Реєстрація /

Готель на вулиці Вишгородській знесуть

Суд прийняв рішення.

За позовом Київської місцевої прокуратури № 5 Господарський суд міста Києва зобов’язав товариство знести самочинно збудований об’єкт нерухомості по вул. Вишгородській у Оболонському районі Києва.

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Києва.
 
Встановлено, що суб’єкт господарювання без будь-яких дозвільних документів зайняв частину земельної ділянки, що перебуває у постійному користуванні ДП «Агрокомбінат «Пуща-Водиця» у Оболонському районі столиці та самочинно збудував на ній об’єкт комерційного призначення – готель площею 522,5 кв. м.
 
Однак вказана земельна ділянка належить до земель сількогосподарського призначення, рішень про зміну цільового призначення та передачу її в оренду не приймалось.
 
У зв’язку з цим, прокуратурою пред’явлено позов до господарського суду міста Києва з вимогою зобов’язати товариство здійснити знесення самочинно збудованого об’єкта нерухомого майна.
 
За наслідками розгляду справи суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позов.

Стаття по темі: Найпопулярніші квартири в новобудовах: які вони і хто їх купує

Раніше повідомлялося, що для добудови та введення в експлуатацію інших об'єктів «Укрбуду» необхідна згода Кабінету міністрів на підписання договорів про передачу землі Міністерства оборони України. Це одна з 3 ключових проблем, які гальмують зведення довгобудів.

Джерело