Реєстрація /

Фінансування «теплих кредитів» для ОСББ хочуть збільшити

Гроші виділять цього року.

На засіданні Урядового комітету з питань європейської, євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку розглянуто проекти актів Уряду щодо додаткового виділення 380,7 млн. грн. на фінансування програми «теплих кредитів» для ОСББ у цьому році.

Зазначені акти розроблено, зважаючи на високий попит на державну підтримку з боку ОСББ та завершення прийому заявок деякими банками.

За прогнозними даними, у разі збільшення фінансування програми для ОСББ у 2019 році:

  • ще близько 3 тисяч ОСББ, а це в середньому понад 230 тис. сімей, зможуть скористатися «теплими кредитами»;
  • загальний обсяг кредитів, які зможуть залучити ОСББ, сягне більше 760 млн. гривень.

Впровадження комплексу заходів із енергоефективності в ОСББ дозволить значно (у деяких випадках навіть у 2 та більше разів) зменшити комунальні платежі для всіх родин, які мешкають у будинку.

За результатами засідання Урядового комітету прийнято рішення опрацювати проекти актів профільними міністерствами у найкоротший термін та винести їх на розгляд Уряду.

Стаття по темі: «Утепляємось» за рахунок держави: що для цього потрібно?

Раніше повідомлялося, що Рахункова палата виявила факти неефективного використання коштів на програму «теплих кредитів». Аудитом встановлено, що у 2016–2018 роках цільові показники Державної програми виконано частково – лише одне завдання з трьох, а саме зменшення обсягу технологічних витрат і невиробничих втрат енергоресурсів у результаті модернізації обладнання, впровадження сучасних енергоефективних технологій, удосконалення системи державного управління та популяризації енергоефективності.

Джерело