Реєстрація /

Електронний кабінет забудовника вдосконалять

Корупціі має поменшати.

Електронний кабінет забудовника дає можливість отримувати повністю автоматичні електронні послуги в сфері будівництва без участі чиновників Держархбудінспекції, що дозволяє уникати корупційних ризиків. Так, Міністерство цифровий трансформації продовжує працювати над удосконаленням цієї системи.

Про це стало відомо з повідомлення прес-слуужби ДАБІ.

«Сьогодні е-кабінет працює для об'єктів незначного класу наслідків, тобто СС1. Але робота над створенням системи для СС2 і СС3 вже в активній реалізації, запустити планують до кінця року», – зазначила в.о. Голови ДАБІ Олена Костенко.

Керівниця ДАБІ підкреслила, що були спроби маніпуляцій в електронному кабінеті, однак Мінціфри оперативно реагує на такі зловживання.

«За словами Міністра цифровий трансформації Михайла Федорова, зараз кабінет вже доопрацьований. А дуже скоро усі послуги в будівництві стануть автоматичними і електронними», – зазначила Олена Костенко.

Інспекція відкрита і готова до співпраці, щоб прискорити процес автоматизації в сфері містобудівної діяльності.

Стаття по темі: Як перевірити дані в Держреєстрі прав на нерухоме майно та захиститися від шахраїв

Раніше повідомлялося, що Віце-прем’єр Михайло Федоров розповів про незаконне втручання в роботу відкритого електронного реєстру будівництва. Минулого тижня – 13 грудня – був запроваджений електронний кабінет забудовника.  За словами Федорова, лише на протязі трьох діб вдалося зареєструвати 19 розпочатих будівництв та шість об’єктів, які введені в експлуатацію.

Джерело