Реєстрація /

Експерт розповів, коли активізується попит на придбання квартир в передмісті Києва

Скоро купувати будуть більше.

Через пару тижнів активізується попит на квартири в передмісті Києва.

«В кінці лютого – на початку березня на ринку очікується істотне пожвавлення: в порівнянні з останньою декадою грудня 2020 року, зростання попиту може вирости до 5%. Разом з тим, пікові показники активності на ринку первинного житла очікуються протягом наступних 3-4 місяців: в травні – першій половині червня зростання попиту на якісні об'єкти може перевищити 25% від грудневих показників», – сказав керівник проекту Park Lake City Олег Перегінець.

Експерт звернув увагу на те, що за підсумками 2020 року різниця між середньою вартістю квартир в багатоквартирних будинках економ-класу в Києві і передмісті склала близько 45%.

Як і раніше, за його словами, найбільший попит, а цього близько 55% всіх покупців передмістя, припадає на об'єкти, що будуються на віддаленості від 5 км до 10 км від міської межі Києва.

«Переважно це приватні домоволодіння (будинку), таунхауси і багатоквартирні будинки малої поверховості нових форматів. Об'єкти на віддаленості від 10 км до 20 км популярні у 35% покупців, а попит на багатоквартирні будинки, що зводяться на відстані понад 20 км від Києва, дорівнює 10% від загального числа покупців житла в передмісті», – повідомив Олег Перегінець.

Читайте також: Як оподатковується продаж нерухомості – пояснення Податкової служби

Нагадаємо, реєстрація місця проживання в Україні з квітня 2021 року доступна в онлайн-режимі. Додаток «Дія» дозволить прописатися в своїй або чужій квартирі (якщо є згода і підтвердження від власників нерухомості).

Джерело