Реєстрація /

Екс-чиновником, який побудував будинок в Гідропарку, зайнялася прокуратура

Слідством виявлено зловживання службовим становищем та самовільне захоплення земельної ділянки.

Екс-керівнику КП «Плесо», який незаконно збудував будинок у Гідропарку, пред'явлено підозру. Про це повідомили в прес-службі Прокуратури міста Києва.

«Завдяки принциповій позиції Київської міської прокуратури №10 повідомлено про підозру колишньому керівнику комунального підприємства «Плесо», який, користуючись службовим становищем, надав в оренду власній дочці земельну ділянку на території столичного Гідропарку, а потім побудував там будинок», – відзначили в прокуратурі.

Зазначені землі відносяться до водоохоронної зони, де, відповідно до законодавства України, заборонено будь-яке будівництво. Незважаючи на це, екс-чиновник, за відсутності дозвільних документів, звів на цій території дерев'яний будинок і господарські споруди.

За результатами досудового слідства, дії екс-чиновника кваліфіковані за ч. 4 ст. 197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) і ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Крім того, місцевою прокуратурою готується позовна заява про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки.

Джерело

Теґи