Реєстрація /

Два суди підтвердили правомірність вимоги знести новозбудовані багатоповерхівки на Київщині


Припис надала ДАБІ.

Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність дій департаменту Держархбудінспекції у Київській області та необхідність знесення об’єкта самочинного будівництва у Києво-Святошинському районі.

Раніше, під час позапланової перевірки будівництва комплексу багатоквартирних будинків у с. Софіївська Борщагівка на вул. Берегова, 3, 7-А посадовими особами Департаменту було виявлено низку порушень вимог містобудівного законодавства. Зокрема, встановлено, що об’єкт зводиться на земельній ділянці, не відведеній під багатоквартирну забудову, без документів дозвільного характеру та затвердженого належним чином проекту, а також з істотними порушеннями будівельних норм, державних стандартів і правил. У зв’язку з цим суб’єкту містобудування надано приписи про усунення порушень та зупинення виконання будівельних робіт.

Однак вимоги органу держархбудконтролю не були виконані, що стало підставою для звернення до окружного адміністративного суду з позовом про знесення самочинного будівництва.

В судовому порядку встановлено, що будівництво об’єкта порушує права та інтереси власників суміжних земельних ділянок та мешканців територіальної громади загалом.

За результатами розгляду справи Окружний адміністративний суд міста Києва виніс рішення про знесення об’єкта будівництва.

Не погоджуючись з цим, замовник подав апеляційну скаргу. Однак Київський апеляційний адміністративний суд залишив її без задоволення.

Раніше повідомлялося, що влада має намір знести самобуд у руїн Десятинної церкви.

 

Джерело