Реєстрація /

До 1 вересня у Києві відкриються школа і ліцей

Одна з будівель була у замороженому стані 8 років.

У Києві до нового навчального року мають відкритися дві нові школи – у Солом’янському та Дарницькому районах, збудовані за кошти міського бюджету. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

Одна школа, розрахована на 24 класи і 720 учнів, відкриється на Караваєвих Дачах за адресою: вул. Тетяни Яблонської, 12.

Це школа-довгобуд, адже її спорудження припинилося ще у 2009 році через брак фінансування. І було відновлене та завершене лише цього року.

Функціонально чотириповерхова будівля, площею майже 13 тис. кв. м, поділяється на дві частини: навчальна секція для 1-4-х класів з відокремленим входом та навчальна секція для 5-12-х класів з фізкультурно-спортивною зоною, медичним блоком, харчоблоком, бібліотекою та актовою залою.

У будівлі встановлено ліфти, пандуси, передбачено спеціально облаштовані санвузли, забезпечено доступ маломобільних осіб до всіх приміщень школи. Проведені всі необхідні роботи, щоб цей навчальний заклад відповідав найвищим стандартам енергоефективності.

У мікрорайоні «Осокорки-Північні» відкриється ліцей на 22 класи. Будівництво приміщення на 660 місць тривало рівно рік.

При будівництві ліцею застосовано новітні технології з енергозбереження, екологічні будматеріали, передбачено встановлення LED-світильників, системи відеоспостереження і облаштування учбових класів сучасними інтерактивними дошками. Для вільного і природного освітлення збільшено площу віконних прорізів спортивного залу.

Раніше повідомлялося про відкриття нових дитсадків у Києві.

Джерело