Реєстрація /

Для вирішення питання з інвесторами «Еліта-Центр» необхідно 70 000 квадратних метрів житла

Всього більше тисячі ошуканих інвесторів.

Для вирішення питання з інвесторами «Еліта-Центр» необхідно 70 тисяч квадратних метрів житла
Всього більше тисячі ошуканих інвесторів.

Для остаточного забезпечення всіх 1263 ошуканих інвесторів «Еліта-Центр» необхідно близько 70 тисяч квадратних метрів житла. 

Мер Києва Віталій Кличко наголошує на посиленому контролі, який мають здійснювати як постраждалі інвестори, такі і представники київської влади щодо виконання будівельних проектів в інтересах ошуканих.

Заступник голови КМДА Вячеслав Непоп підкреслює, що наради з інвесторами «Еліта-Центр» відтепер проходять у щотижневому режимі. Для будівництва житла для постраждалих необхідне виділення додаткових земельних ділянок у Києві. Зокрема, Київське інвестиційне агентство (КІА) опрацьовує для таких цілей документацію на три ділянки на вулиці Милославській (Троєщина): 3,66 га, 0,27 га та 0,62 га. Рішення про виділення ділянок має затвердити Київрада, після чого КІА зможе провести конкурс на пошук інвестора. Перемога у конкурсі надається тому інвестору, який за рахунок власного прибутку виділить найбільше житлової площі для «елітівців» у новозбудованому житловому будинку.

Учасники наради також домовилися активізувати роботи на тих ділянках, які раніше були виділені для будівництва житла «елітівцям».

На сьогодні проведено інвестиційні конкурси та укладено договори про будівництво житлових будинків із виділенням квартир для ошуканих інвесторів на вулиці Милославській, провулку Платонівському, на перетині вулиць Здолбунівської та Тепловозної, на розі вулиць Лук’янівської та Глибочицької, вулиці Оноре де Бальзака (вулиця Польова). В означених об’єктах заплановано передати потерпілим 183 квартири. При цьому будівництво на Здолбунівській (100 квартир) заблоковане через конфлікт із місцевими протестувальниками.

Раніше повідомлялося, що продовжується пошук додаткових земельних ділянок для будівництва житла постраждалим від афери «Еліта-Центр». З 24-х ділянок, які були передбачені для такого будівництва у 2006 році, частина вже оформлена під сквери та парки і забудові не підлягає. Більше того, навіть призначені під забудову ділянки блокуються місцевими активістами, як це сталося з ділянкою на вулиці Здолбунівській.

Стаття по темі: Види шахрайства під час продажу квартири: як не стати жертвою аферистів

Джерело