Реєстрація /

Ділянку на вулиці Світлицького у Києві заберуть у забудовника

На землі незаконно побудували об’єкти.

Постановою Північного апеляційного господарського суду задоволено позов Київської міської прокуратури в інтересах держави про скасування рішення та визнання недійсним договору оренди земельної ділянки на вул. Світлицького вартістю понад 10 млн гривень.

Земельна ділянка площею 0,2015 га була передана товариству в оренду з порушенням вимог земельного законодавства та поза аукціоном для експлуатації та обслуговування побутово-громадських будівель.

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури Києва.

Разом з тим, вказане нерухоме майно є самочинно збудованим, оскільки його будівництво здійснено на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети та більш ніж в 50 разів перевищує площу нерухомого майна, розташованого на ній.

Стаття по темі: Кому можна не сплачувати податок на землю в Києві – перелік пільговиків та порядок розрахунків
 
За результатами розгляду апеляційної скарги суд погодився з правовою позицією прокурора, скасував рішення суду першої інстанції та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

Раніше Броварська райдержадміністрація Київської області передала в прокуратуру документи про передачу земель водного фонду в приватну власність посадовими особами Семиполківської сільради. Відповідне звернення РДА раніше отримала від жителів села Семиполки.

Джерело