Реєстрація /

Демонтували незаконні кіоски біля метро «Лісова»

Всі вони працювали нелегально.

Бригади КП «Київблагоустрій» демонтували ще 6 тимчасових споруд на Лівому березі столиці, що не мали дозвільних документів на розміщення. Третина розміщувалася неподілк від метро «Лісова». Окремі з них продавали алкоголь.

Про це повідомив в.о. директора КП «Київблагоустрій» Микола Бойко.

Всі власники обов’язково попередньо отримують приписи від інспекторів благоустрою. У них зазначено надати дозвільні документи на розміщення у вказаний термін або демонтувати споруди самостійно. Лише за відсутності дозволів тимчасові споруди підлягають демонтажу. Тож комунальне підприємство завжди діє виключно в межах закону.

«Порядок на локаціях забезпечували представники Головного управління національної поліції та спецпідрозділу тактико-оперативного реагування. За що їм велика вдячність. Адже, як показує практика, не завжди готові погодитися з законним рішенням про демонтаж. Тож влаштовують провокації та заважають нам виконувати свою роботу», – додав Микола Бойко.

Читайте також: Ціни на нерухомість в Україні після карантину: що змінилося і чи варто купувати зараз

Раніше повідомлялося, що Київська міська рада може розглянути нові правила розміщення кіосків у столиці.

Проект рішення передбачає можливість прибрати близько 70% МАФів у Києві до 2024 року. У документі мова йде про МАФи, які псують зовнішній вигляд міста і заважають комфорту громадян. Кіоски повинні бути прибрані з територій біля станцій метро, ​​біля зупинок громадського транспорту і ті, які розташовані вздовж основних транспортних магістралей.

Джерело