Реєстрація /

Чиновники назвали основні проблеми ринку будівництва в Україні

Проблеми будуть вирішувати.

Всі проблеми на ринку нерухомості можна розділити на 3 види.  

Про це розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе. 

«Сьогодні проблем і задач у будівельній галузі багато. Їх можна умовно поділити на 3 блоки: дерегуляція, містобудівна політика і якісний розвиток будівництва, а також створення умов для підвищення якості надання послуг – інфраструктура: будівництво шкіл, дитсадків, розвиток адміністративних і медичних послуг», – повідомив він.
 
Щодо інфраструктури, то зараз будують нові школи, дитсадки, амбулаторії.
 
Також Мінрегіон спільно з ДСНС працює над проектом з будівництва сучасних Центрів безпеки громадян у територіальних громадах, які об'єднають в одній будівлі пожежну частину, екстрену медичну допомогу та поліцію.  

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що тепер при проектуванні метрополітенів мають обов’язково влаштовуватися автоматизовані системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій. Це необхідно для швидкого виявлення можливих загроз безпеці людей та оперативного реагування для їх уникнення. Прийнято нову ДБН, яка вступає в дію з 1 вересня цього року.

Джерело