Реєстрація /

Чиновник розповів, якими мають бути дороги у Києві, щоб позбутися транспортного колапсу

Мають змінити підхід до будівництва.

У Києві потрібно змінювати систему автомобільних доріг, щоб вирішити питання транспортного колапсу та створити зручну, безпечну і комфортну систему пересування для людей. 

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Вже проаналізовано ситуацію, яка зараз існує у столиці і, перш за все, потрібно зробити Велику кільцеву дорогу, щоб розвантажити місто. Наступне – потрібно побільше зробити вулиць із однобічним рухом, що дасть можливість підвищити транспортну мобільність.

Стаття по темі: Що зміниться з 1 червня в Україні: нові правила видачі готівки в банках і нові будівельні норми

Наразі закладено низку гарних ідей у нових державних будівельних нормах для проектування якісних, безпечних та комфортних умов для людей. Так, з 1 вересня 2018 року в дію вступили нові державні будівельні норми щодо проектування вулиць і доріг в населених пунктах, які ввели низку принципових змін для безпеки і комфорту дорожнього руху:

  • можливість звуження ширини смуг руху на дорогах;
  • обов’язкове встановлення спеціальних захисних огороджень на зупинках громадського транспорту;
  • обов’язкове облаштування острівців безпеки на нерегульованих переходах;
  • обов’язкове влаштування велодоріжок та велосмуг та інші зміни.

Раніше повідомлялося, що фахівці Північного офісу Держаудитслужби перевірили фінансово-господарську діяльність Служби автомобільних доріг у Київській області. Виявили фінансові порушення на суму близько 29 млн. грн.. та втрати на суму 487 тис. грн.

Джерело