Реєстрація /

Будувати Sky Way на Троєщину вже не будуть

Проект назвали поспішним.

Департамент транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації вже не працює над проектом транспортної системи Sky Way.

Даним видом транспорту планували пов'язати Троєщину з Поштовою площею.

Про це повідомили в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

Згідно з наданою інформацією, анонсоване в квітні цього року будівництво надземної системи транспортного сполучення Sky Way між Троєщиною і Подолом було поспішним. Для впровадження в Києві такого виду транспорту, спочатку необхідно розробити відповідний технічний регламент для монорейкового транспорту і провести його сертифікацію.

Стаття по темі: Головні інфраструктурні проекти Києва у 2018 році: що планують, і які шанси бути реалізованими?

У КМДА хотіли щоб перший столичний Sky Way побудував інвестор. Відповідно до заяв КМДА, швидкість такого транспорту може досягати 500 км/год, що дозволило б вирішити проблему сполучення Троєщини і центральних районів Києва.

На будівництво нової гілки метро – на Троєщину, яка має складатися з 14 станцій, три з яких пересадочні, знадобитися, приблизно, чотири роки. Про це розповів Микола Поворозник, заступник голови КМДА. Метро (більша частина якого буде наземною) мають будувати китайці, інвестувати в цей проект будуть також вони, але коли він стартує, поки що ніхто сказати не може, за найоптимістичнішими прогнозами – у 2018 році.

Джерело