Реєстрація /

Будмайданчики перевіряють на дотримання правил карантину і деякі можуть зупинити будівництво

Українці продовжують цікавитися нерухомістю.

Карантин зупинив не тільки компанії сфери обслуговування, але і вніс свої корективи в роботу будівельних майданчиків. 

«Вже зараз відбуваються вибіркові перевірки будмайданчиків з подальшою випискою протоколу за недотримання правил. І якщо зараз більшість будівництв продовжує працювати, то що буде завтра – з упевненістю сказати ніхто не може», – розповідає Андрій Рижиков, СEO і керуючий партнер девелоперської компанії DC Evolution

При цьому, Андрій Рижиков зауважує, що багато квартир, особливо в низькому ціновому сегменті були взяті в розстрочку від забудовника. І зараз частина сімей, які перебувають у неоплачуваних відпустках або зовсім втратили роботу, не зможуть їх виплачувати, а це виявиться додатковою загрозою для девелоперів. В цьому випадку, зазначає Роман Савченко, допомогти винна держава – дешевими грошима для забудовників і кредитними ресурсами для покупців.

«Всі хочуть комфортно жити – під час кризи, в пандемію, в спокійний час, тому ринок повинен рухатися далі. Як тільки буде розуміння, що люди в безпеці і пандемія переможена, я думаю, економіка швидко відновиться. Причому багато економік світу будуть вливати дешевий ресурс і нашій країні просто потрібно цим скористатися», – резюмує Роман Савченко, Генеральний директор компанії UTG Residence. 

Стаття по темі: Коронавірус і ринок нерухомості Києва: що відбувається і що буде далі

Раніше повідомлялося, що у короткостроковій перспективі найбільше відчують наслідки пандемії індустрії туризму, роздрібної торгівлі та розваг.

Джерело