Реєстрація /

Будівництво метро у Києві не зупинять: що ще реалізують у 2020 році

У столиці забрали частину коштів.

У наступному році місто продовжить працювати над втіленням важливих інфраструктурних проектів.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Незважаючи на те, що держава позбавляє столицю таких необхідних їй ресурсів, ми продовжимо роботу над важливими для міста інфраструктурними об’єктами, і виконаємо свої обіцянки перед киянами. Ми неодноразово декларували завершення будівництва Шулявського мосту в кінці цього року, а всього комплексу робіт із реконструкції шляхопроводу – у наступному році. Окрім того, ми продовжуємо активно будувати Подільський мостовий перехід, як і обіцяли мешканцям лівого берега, зокрема Троєщини. Для мешканців Виноградаря ми продовжимо будувати дільниці Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар із електродепо, фінансування якого також закладене у Програму економічного та соціального розвитку міста Києва», – розповів Микола Поворозник.

Що побудують у Києві у 2020 році:

- добудують Шулявський міст,

- продовжать будувати Подільський міст,

- будівництво метро на Виноградар,

- переоснащення заводу «Енергія»,

- будівництво ділянки Кільцевої дороги,

- запланована реконструкція та будівництво трамвайної лінії від вул. Гната Юри в ЗАТ «Кисневий завод» і реконструкція трамвайної лінії від вул. Милославської до Дарницького залізничного вокзалу.

- заплановано продовження робіт із реконструкції споруд першої черги Бортницької станції аерації у Дарницькому районі Києва, дюкерних переходів через річку Дніпро, каналізаційних та водопровідних мереж, теплових мереж і котелень, центральних теплопунктів тощо.

- Наступного року також продовжаться першочергові роботи на полігоні побутових відходів № 5 у селі Підгірці. Зокрема, на реконструкцію, технічне переоснащення та рекультивацію об’єкта передбачено 196,9 млн грн.

Стаття по темі: Купівля квартири у забудовника: безпечні і не дуже способи інвестування

«Нещодавно відкрито рух реконструйованою частиною великої окружної дороги до вул. Кульженків. Наступного року ми плануємо продовжити реконструкцію на ділянці від вул. Сім’ї Кульженків до вул. Богатирської з будівництвом транспортної розв’язки в різних рівнях», – підкреслив Микола Поворозник.

Також, за його словами, столиця передбачила понад 400 млн. грн. на реконструкцію та модернізацію ліфтового господарства у житлових будинках.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році

Раніше повідомлялося, що столична влада розпочала прийняття у користування низки державних дорожніх об’єктів, зокрема, частини Окружної дороги. Це перший крок до повноцінної передачі, зокрема, ділянки Окружної дороги, яка наразі перебуває у власності області.

Джерело