Реєстрація /

Будівля кінотеатру «Київ» не придатна до експлуатації

Такі результати експертизи.

Будівля кінотеатру «Київ» наразі перебуває у непридатному до використання за призначенням стані. Такі результати надано Науково-дослідним інститутом інноваційного будівництва Української академії наук на замовлення нинішнього орендаря – ТОВ «Сінема-Центр». З огляду на це, найближчим часом планується провести виїзне засідання Комісії з питань власності у приміщенні самого кінотеатру, де обговорити подальші дії з порятунку будівлі.

«Як показало обстеження кінотеатру «Київ», його приміщення нищівно експлуатувалось роками, сюди не вкладалось жодної копійки, а відвідувачі щодня опинялись у небезпеці. Дах у жахливому стані, пліснява на стелі, пожежні виходи замуровані, а у підвалі руйнуються несучі конструкції. Старий орендар не допускав представників міських служб до огляду всіх приміщень. Це стало можливим тільки після того, як орендар звільнив будівлю кінотеатру. Ми хочемо, щоб кінотеатр якомога швидше знов прийняв відвідувачів та проводив кінофестивалі, тому чекаємо депутатів-членів комісії та засоби масової інформації прийти на обговорення подальших дій щодо приведення кінотеатру до належного стану», – повідомив директор КП «Київкінофільм» Денис Хомич.

Зокрема, за результатами обстеження Науково-дослідного інституту інноваційного будівництва Української академії наук (ПУАННДІ Інбуд), у будівлі відсутні системи димовидалення, мовного оповіщення про пожежу, автоматизації систем протипожежного захисту, блискавкозахист. У неробочому стані перебувають системи внутрішнього протипожежного водопостачання, система автоматичної пожежної сигналізації. Металеві конструкції не забезпечують клас вогнестійкості R60, евакуаційні виходи не відповідають нормам експлуатації людей при пожежі, в об’ємі сходової клітини на вихід зовні влаштовано приміщення.

Стаття по темі: Нові будівельні норми України: ще багато роботи

Раніше повідомлялося, що опубліковані нові державні будівельні норми щодо закладів культури, які вдосконалили вимоги евакуації людей при проектуванні кінотеатрів та інших культурно-розважальних закладів з глядацькими залами в складі торговельно-розважальних центрів. А саме, був переглянутий необхідний час для здійснення безпечної евакуації людей з цих приміщень у випадку надзвичайних ситуацій.

Джерело