Реєстрація /

Будинок Пабло Пікассо отримав нового господаря

Фінансист з Нової Зеландії купив особняк за 24 мільйони доларів.

Особняк на Лазурному узбережжі, в якому 12 років (з 1961 по 1973 р.) жив і працював відомий художник Пабло Пікассо, продали за 24 млн. доларів.

Новим власником будинку недалеко від Канн став фінансист з Нової Зеландії Рейо Вайзенеджо.

До смерті дружини Пікассо в 1986 році, у будинку все залишалося так само, як при житті художника. Наступні власники маєтку його реставрували і оновлювали. Так, головний будинок тепер має площу понад 1 тис. 200 кв. м і займає понад три гектари землі. Оригінальний дизайн Пікассо доповнився тенісним кортом, басейном, тренажерним залом, спа-центром, гостьовим будинком, котеджом-садибою і садами.

У червні 2017 року майно було продано на аукціоні за 22 млн. 200 тис. доларів. Але, згідно з французьким законодавством, будь-хто може зробити ще одну заявку протягом 14 днів після торгів.

У цьому випадку так і сталося: впродовж 14 днів з'явилася вища ставка – в розмірі 24 млн. від Рейо Вайзенеджо. Коли трапляється подібне, суд зобов'язаний провести другий і останній аукціон, щоб дати іншим можливість знову заявити про бажання придбати майно.

Другий аукціон провели недавно, і вищих ставок не надійшло. Фінансист з Нової Зеландії офіційно визнаний законним власником маєтку і повинен впродовж двох місяців оплатити повну вартість об'єкта.

Нагадаємо, раніше був виставлений на продаж замок з фресками Пабло Пікассо.

Джерело