Реєстрація /

Біля театрів та музеїв у Києві побудують велопарковки

Вже визначили місця.

У столиці планують створити велопарковки біля закладів культури з метою впровадження більш широкого використання екологічного виду транспорту та активного дозвілля киян.

Як зазначив депутат Київської міської ради, перший заступник голови постійної комісії з питань архітектури, містобудування та земельних відносин Григорій Маленко, один із кроків до зменшення автомобілецентричності – це окремо відведені місця для велопаркування.

«Сьогодні десятки тисяч мешканців Києва використовують екотранспорт для повсякденних поїздок, але, як ми з’ясували у столиці не велика кількість велосипедних парковок, тому вирішили створити біля театрів та музеїв місця для паркування. Таким чином заклади культури стануть більш сучасними та доступними для глядачів, які користуються велосипедами або самокатами», – підкреслив Григорій Маленко.

Депутат додав, що велопарковки з'являться біля театру юного глядача на Липках, театру драми та комедії на Лівому березі, музею видатних діячів української культури «Молодий театр», театру ляльок та музею гетьманства.

Стаття по темі: Земельний податок в 2021 році: коли і скільки сплачувати власникам землі

Раніше киянам розказали, що вже зробили на Подільському мосту.

Джерело