Реєстрація /

Більшість петицій, які не можуть реалізувати, стосуються зупинки будівництва

Київрада спільно з авторами петицій шукають шляхи реалізації ініціатив.

Київрада повідомила про кількість петицій, які реалізували – 54, вони подолали прохідний бар’єр у 10 тисяч голосів. З них 10 було відхилено, 9 реалізовано повністю, решта електронних звернень  на тому чи іншому етапі реалізації. 

Крім того, представники міської влади повідомили про ініціативи, виконання яких неможливо. 

«Йдеться одразу про три ініціативи: щодо зупинки будівництва на станції метро Героїв Дніпра, щодо повернення історичного вигляду Андріївського узвозу та знесення нового фасаду театру і щодо проекту трирівневої розв'язки Шулявського шляхопроводу. Зважаючи на інформацію відповідальних за реалізацію петицій, ми запропонували віднести ці ініціативи до «не підтриманих», за умови відсутності альтернативних пропозицій від авторів петицій впродовж двох тижнів», – зазначив керуючий справами секретаріату Київради Ігор Хацевич

Також є петиції, до реалізації яких є суттєві зауваження авторів.Таких наразі 8.  

«Реалізація окремих ініціатив залишає бажати кращого. Приміром, петиція щодо створення ландшафтного природного парку замість забудови південних Осокорків. Напевне найскладніше питання, хоча за понад два роки реалізації, розроблений план заходів за участю автора петиції, але за цей час ситуація на місці вже переросла в фізичне протистояння. Ще один приклад – будівництво нового муніципального притулку для тварин. Досі триває розробка проектної документації, є дискомунікація між відповідальним виконавцем та командою авторів петиції але приємно, що обидві сторони готові співпрацювати надалі більш ефективно», – зазначив секретар Київради Володимир Прокопів.
 

Джерело

Теґи