Реєстрація /

Біля затоки Десенки в Києві побудують багатофункціональний ТРЦ

Виділили землю.

Власник мережі супермаркетів «Фуршет», депутат Київради Ігор Баленко отримав ділянку в районі затоки Десенки під будівництво багатофункціонального готельного та торговельно-розважального центру.

Господарський суд Києва повторно визнав укладеним договір оренди між дочірнім підприємством «Строй-Маркет Груп» і Київрадою. Він був складений ще в 2007 році і передбачав надання в оренду земділянки під забудову площею 21,47 га.

Про це стало відомо з матеріалу  «Наші гроші» з посиланням на рішення суду від 22 грудня 2020 р

Відзначається, що в 2007 році постійно діючу комісію Київради із залучення інвесторів визнала «Строй-Маркет Груп» переможцем конкурсу із залучення інвесторів для реалізації інвестиційного проекту з будівництва багатофункціонального готельного та торговельно-розважального центру в районі затоки річки Десенка.

Це рішення комісії було затверджено розпорядженням КМДА від 17.04.2007 № 449 та був укладений інвестдоговір.

Разом з тим компанія звернулася до Київради з клопотанням про надання в оренду на 25 років ділянки орієнтовною площею 22,34 га. Але через затягування розгляду її звернення, звернулася до суду.
Забудовник в суді заявив, що тільки в жовтні 2014 року отримало від чиновників технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж ділянки площею 21,47 га, а в березні 2015 року – лист Департаменту земельних ресурсів КМДА, де було повідомлено про неможливість укладення договору оренди в зв'язку з тим, що частина ділянки в 2010 році Київрада передала в приватну власність фізичним особам.

Стаття по темі: Ринок готелів в Україні після карантину: ринок тільки починає відновлюватися

Раніше повідомлялося, що за підсумками наради у президента України були прийняті рішення про підсилення карантину. Голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький розповів, Як буде посилено карантин в Україні та які штрафи загрожуватимуть за його порушення.

Джерело

Теґи