Реєстрація /

Безпеку руху при виконанні лівих поворотів на трасах підвищать

Змінять норми будівництва доріг.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує влаштовувати безпечні ліві повороти в одному рівні на автомобільних дорогах 1-б категорії, які мають інтенсивність руху до 11 тис автомобілів на добу.

За підрахунками експертів, це дозволить на 50% зменшити кількість ДТП на цих ділянках руху на трасах.

«Транспортні розв’язки необхідно обов’язково проектувати в різних рівнях. Ми хочемо підвищити безпеку руху і на ділянках дороги з меншою інтенсивністю, особливо при виконанні лівих поворотів, які сьогодні вважаються одними з найнебезпечніших. Тому наразі є така ідея, яку ми вже вивчаємо та пропрацьовуємо – влаштовувати на цих ділянках дороги безпечні ліві повороти в одному рівні. Їх можна виконати шляхом влаштування додаткового місця з лівого боку проїзної частини для можливості маневрування авто», – повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Стаття по темі: Київська інфраструктура: що реалізовано і що обіцяють зробити в 2019 році 

За його словами, завдяки таким змінам ДТП зведуться майже до нуля, а також зменшаться затори на цих ділянках доріг.

Раніше повідомлялося, що у 2019 році «Укравтодор» планує відновити від 1500 до 1800 кілометрів доріг. Це показники аналогічні минулорічним.

Джерело