Реєстрація /

Аварійну будівлю столичного ліцею № 142 зносити не будуть 

Заняття припинили.

Будівлю ліцею № 142 додатково обстежать фахівці будівельної лабораторії комунального підприємства «Київжитлоспецексплуатація».

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Чутки про знесення школи не відповідають дійсності. Обстеження будівлі ліцею № 142, на підставі якого прийнято рішення про закриття закладу та переведення учнів до інших шкіл, здійснений без технічних розрахунків, які вимагають державні норми та стандарти. Акт обстеження ґрунтується винятково на візуальному огляді. Фахівці Науково-дослідного інституту будівельного виробництва та будівельної лабораторії КП «Київжитлоспецексплуатація» попередньо перевірили стан будівлі. Згідно з їхнім висновком динаміку деформації будівлі з моменту оприлюднення попереднього акту обстеження не підтверджено», – заначив Поворозник.

За тиждень профільні фахівці та балансоутримувачі щоденно аналізуватимуть стан споруди, а також запровадять інструментальне спостереження за динамікою розвитку деформації її швів. Це дасть нам можливість переконатись у безпечності перебування дітей та вчителів у цьому закладі.

Раніше повідомлялося, що майже 3 мільярди направлять на ремонт шкіл, дитсадків, лікарень.

Джерело