Реєстрація /

Аналітики розповіли, як змінювалися ціни на житло в ключових містах світу

Аналізували цінову ситуацію за 5 років.

Експерти компанії Knight Frank проаналізувала, як змінилися відносні середні і максимальні ціни в 10 ключових містах світу за останні п'ять років.

У 2018 році Гонконг залишався найдорожчим ринком нерухомості з середньою вартість квадратного метра 45 тис. 760 дол. На другому і третьому місцях опинилися Нью-Йорк (32 тис. 170 дол.) І Лондон (32 тис. 532 дол.).

Найдоступнішим варіантом залишається Дубай (6 тис. 730 дол.). У Сінгапурі найвища досягнута ціна залишається відносно стабільною в річному обчисленні, в той час як середня вартість житла зросла на 17% між 2014 і 2018 роками.

У десяти проаналізованих містах різниця між середньою і максимальною ціною складає трохи менше 200%. За останні п'ять років розрив був найбільшим в Гонконзі – різниця в 624% в 2016 році, коли максимальна ціна досягла 303 тис. 50 дол. за кв. м. Друге і третє місце в сегменті нерухомості ультра-преміум класу займають Нью-Йорк і Лондон.

Читайте також: Купівля котеджу під Києвом: ціни приємні, а пропозиція зростає

Раніше повідомлялося, що Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пропонує опрацювати можливість введення в Україні граничної ціни на тепло і гарячу воду вже з наступного опалювального сезону. Вартість комунальних послуг є прямою відповідальністю місцевої влади. Введення такого обмеження дозволить зменшити вартість тепла на 15-20%.

Джерело