Реєстрація /

Активність орендарів елітної нерухомості зростає

Найбільше зростання попиту торкнулося комерційного сегменту.

У жовтні 2017 року обсяг коштів, витрачених на оренду елітної нерухомості Києва (від 2,5 тис. дол. США на місяць), склав еквівалент 56 тис. дол. США, що перевищує показники вересня на 40%. Про це повідомили в агентстві нерухомості Park Lane.

Частка елітного сегменту склала 4% від всіх операцій з оренди нерухомості, проведених протягом місяця. Витрати на оренду елітної нерухомості склали 20% від усіх витрат на оренду за підсумками місяця.

Квартири в структурі попиту зайняли 50%. Серед орендарів даної категорії в жовтні попит мали квартири в Печерському (вул. Драгомирова, Старонаводницька, Хрещатик) і Шевченківському (вул. Ділова) районах. Найбільш популярний запит орендарів – 3-4-кімнатні сучасні апартаменти, готові для комфортного проживання, площею 100-180 кв. м, за ставкою 18-25 дол. за кв. м/місяць.

Нежитловий фонд склав 40%. Орендарів цікавили офісні приміщення в Печерському (вул. Коновальця, бул. Лесі Українки), Дарницькому (вул. Княжий Затон) і Солом'янському (вул. Виборзька) районах. У центрі орендарі вибирали приміщення площею від 70 до 180 кв.м за ставкою від 15 до 23 дол. за кв. м/міс., а на лівому березі столиці користувалися попитом фасадні приміщення з окремим входом під розміщення салонів краси і бутиків по ставці 14-20 дол. за кв. м/міс.

Заміські будинки в жовтні склали 10% в елітному сегменті. У цій категорії орендарі воліли сучасні котеджі, обладнані для постійного проживання, площею 180-350 кв.м. за ціною 12-15 дол. за кв. м/міс. в безпосередній близькості до Києва: у с. Вишеньки (Бориспільський район) та на дачному масиві Осокорки.

«Активність на ринку оренди елітної нерухомості продовжує зростати. Збільшується як кількість орендованих об'єктів, так і частка комерційних приміщень. Це пов'язано з розпалом бізнес-сезону, з виходом на ринок нових бізнесів, а також розширенням існуючих. Сьогодні ми можемо говорити про те, що жовтень-2017 став одним з лідерів року по попиту на оренду якісних об'єктів нежитлового фонду», – зазначила Вікторія Барабаш, Генеральний директор АН Park Lane.

Джерело