Реєстрація /

Які послуги комунальників можна замовляти дистанційно: перелік розширили

Послуги є платні та безкоштовні.

ДТЕК Київські електромережі розширив перелік послуг, які кияни можуть замовляти, не виходячи з дому. Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Тепер замовити комунальні послуги замовити онлайн можна і щодо таких послуг:

  • стосовно роботи лічильника, 
  • опломбування/розпломбування лічильника, 
  • параметризації або показників споживання.

Всі ці послуги з обслуговування житла можна замовити за допомогою інтернету або телефону. Оператор компанії опрацює заявку, з’ясує необхідну інформацію, виставить рахунок (якщо послуга платна) і узгодить зручний для клієнта час (якщо необхідний візит співробітника).

Сьогодні доступні близько 20 дистанційних сервісів. Деякі послуги з обслуговування житла платні, деякі – безкоштовні. Їх кількість буде зростати.

Стаття по темі: Як економити на комунальних послугах в 2019 році: практичні поради

Перелік онлайн сервісів є за посиланням: https://dtek-kem.com.ua/ru/podannya_zayavok_cherez_kolltsentr
Серед цих послуг 13 безкоштовні, 7 – платні. Наприклад, безкоштовно вам замінять лічильник, поремонтують, якщо лічильник працює не коректно чи зовсім зламався. У той же час проведення експертизи лічильника (лічильник потрібно буде роз пломбувати і потім запломбувати повторно), перенесення місце розташування лічильника більше, ніж на 30 см, замінити електродроти вже влетить у копієчку.

Стаття по темі: Як отримати субсидію в Україні за новими правилами

Тим часом, обслуговування лічильників теплової енергії, гарячого водопостачання, холодного водопостачання хочуть включити у тариф з опалення, постачання гарячої та холодної води відповідно. КМДА подало пропозицію до Кабміну. На думку столичних чиновників, виокремлення вартості цих комунальних послуг з тарифу є штучним і призведе до додаткового адміністрування окремих платежів, необхідності створення окремого розрахунку для кожного будинку і подальшого супроводу нарахувань.

Раніше повідомлялося, що рівень оплати населенням Київської області комунальних послуг за шість місяців поточного року склав 108,1% від нарахованих сум в січні-червні або 63,4% включаючи заборгованість минулих років.

Джерело