Реєстрація /

Як виглядатиме Центральний Гастроном у Києві після реконструкції (фото)

Гастроном знаходиться у центрі Києва.

У будівлі на вулиці Хрещатик, 40, що є Центральним Гастрономом, жодного поверху не додано.

Про це офіційно заявило архітектурно-конструкторське бюро «Віхарєв».

На цьому об’єкті передбачено реставрацію та збереження фронтальної історичної будівлі, реконструкцію підземної та дворових споруд. Функціонально будівля доповниться на верхніх поверхах закладами торгівлі, оглядовим майданчиком на покрівлі, фудкортом, підземним паркінгом. Розроблено заходи захисту щодо питань по гідрогеології, збереженню сусідньої історичної забудови.

Як повідомляє бюро, архітектурні та реставраційні рішення не змінилися з часів Містобудівної ради та погодження Департаментом охорони культурної спадщини. Жодного поверху не додано, охоронну частину витримано. Кожна деталь продумана, захисні заходи розроблені та чекають дозволу на роботи.

В цьому році розпочнуться реставраційні та будівельні роботи.

гастрономгастроном

Раніше повідомлялося, що проект реставрації пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення на вул. Хрещатик, 40/1 погоджено. 

«Департамент охорони культурної спадщини розглянув питання щодо погодження «Проекту першочергових протиаварійних робіт на пам’ятці архітектури та містобудування місцевого значення на вул. Хрещатик, 40/1» і, діючи в межах наданих повноважень, за умови дотримання вимог чинного законодавства та інших діючих нормативно-правових документів, цим листом погоджує реставраційну частину наданого проекту», – ідеться у повідомленні КМДА.

Стаття по темі: Портрет покупця українських ТРЦ: найбільше грошей витрачають «модники» і «ITшнікі»

Джерело