Реєстрація /

Як уникнути відключення світла за борги


Комунальники пояснюють план дій.

Сплачувати за електроенергію жителям столиці необхідно щомісяця до 20 числа. Згідно із законодавством, у разі заборгованості постачальник надсилає на поштову адресу споживача попередження не пізніше, ніж за 10 днів до запланованої дати відключення. Електропостачальник YASNO надав поради, як уникнути відключення.

По-перше, зверніть увагу, за який період вказана заборгованість у попередженні та від кого воно надійшло:
•         якщо несплаченою залишилася електроенергія, спожита до 31 грудня 2018 року, необхідно розрахуватися з попереднім постачальником, який зараз виконує функцію оператора системи розподілу (ОСР);
•         у випадку заборгованості за електроенергію, спожиту після 1 січня 2019 року, оплату потрібно внести електропостачальнику YASNO («Київські енергетичні послуги»).           

Сума заборгованості, реквізити отримувача коштів та строк оплати зазначені у попередженні. Для подальшого безперебійного електропостачання важливо погасити заборгованість до запланованої дати відключення. Після зарахування коштів на рахунок постачальника заявка на відключення буде відхилена.

Як розрахуватися з боргами за електроенергію:
•         в Особистому кабінеті;
•         через мобільний додаток Kyiv YASNO;
•         за допомогою інтернет-банкінгу;
•         у платіжних системах (Portmone, PayHub, iPay та ін.);
•         у відділенні банку чи «Укрпошти».

Стаття по темі: Робота будівельником за кордоном: скільки платять і як нестача кадрів впливає на якість будівництва

«Щоб сума в платіжці була меншою та не накопичувалась заборгованість, ми радимо жителям столиці раціонально споживати електроенергію і вчасно з 1 по 4 число кожного місяця передавати показання лічильника. Найпростіший спосіб заощаджувати – це встановити двозонний лічильник, з яким електроенергія з 23:00 до 7:00 буде коштувати вдвічі дешевше», – сказав директор YASNO в Києві Віктор Мельников.      

Стаття по темі: Відмова у субсидії: хто та чому не отримає допомогу держави

Раніше повідомлялося, що в Україні в серпні 2019 року заяви на отримання держдопомоги для оплати послуг ЖКГ подали 101,8 тис. українських сімей. При цьому органи соцзахисту схвалили всього 59,4 тис. прохань, тобто майже 40% тіх, що звернулися, отримали відмову у субсидії. Розбираємось, хто та чому не отримає допомогу держави.

Джерело