Реєстрація /

Соціальні нормативи споживання комунальних послуг введуть в жовтні

Вже є спеціальна постанова уряду.

З 1 жовтня набуває чинності постанова Уряду, якою починається єдиний підхід до визначення норм споживання послуг ЖКГ для громадян, які потребують державної підтримки.

«Сьогодні в Україні для розрахунку розміру соціальної державної допомоги та для оплати населенням послуг ЖКГ, у разі відсутності квартирних засобів обліку, використовуються норми споживання, що не відповідають реальному обсягу споживання і в більшості випадків є завищеними», – зазначив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман

Постановою будуть визначені соціальні нормативи споживання холодної та гарячої води, опалення, газу, електроенергії та інших послуг, що базуються на основі даних фактичного споживання послуг особами, які користуються житловими субсидіями в Україні. 

«Сьогодні «спожитий» за старими нормами, але не спожитий в реальності, населенням газ банально розкрадається. В свою чергу, держава, компенсуючи соціально незахищеної категорії населення різницю в підвищенні тарифів, теж витрачає більше коштів на компенсатори. Ми повинні зруйнувати цю сумнівну схему», – зазначив чиновник.

Раніше повідомлялось, що при оплаті до 20 числа надавати знижку на послушги ЖКГ не будуть.