Реєстрація /

У приватних компаній забрали гектари землі в музеї «Пирогово»

Землю виділили незаконно.

За сприяння прокуратури Києва земділянки площею 21 га, що відносяться до буферної зони Музею народної архітектури та побуту «Пирогово» повернуті громаді столиці. Про це повідомили в столичній прокуратурі.

Ці ділянки Київрада передала в оренду двом приватним компаніям ще в 2007 році. Вартість землі склала близько 54 млн. гривень. Відповідно до проектів рішень, бізнесмени хотіли частину землі «Пирогово» забудувати, але їм це не вдалося.

Цілих 7 років правоохоронці з'ясовували, що земля в буферній зоні «Пирогово» не могла передаватися без наявності відповідних документів.

«Як виявилося, відведені земельні ділянки розташовані в буферній зоні Музею народної архітектури та побуту «Пирогово», а передача їх в оренду можлива тільки на підставі відповідних погоджень, яких ні в одній з компаній не було», – сповістили в прокуратурі Києва.

Враховуючи всі порушення, які правоохоронці виявляли за 7 років, прокуратура звернулася в Госпсуд Києва з позовом, в якому вимагала повернути землі у комунальну власність. Суд позовні вимоги задовольнив.

Раніше повідомлялось, що нардеп незаконно привласнив 83 гектара землі під Києвом.