Реєстрація /

Стало відомо, що стане з Бортницької станцією аерації

Станцію реконструюють.

На Бортницькій станції аерації в Києві побудують спеціальні закриті очисні блоки-цехи, які дозволять позбавити місто від неприємних запахів в атмосфері. Про це заявив глава правління, гендиректор ПАТ «АК Київводоканал» Андрій Білик.

За його словами, це будуть великі закриті приміщення, в яких розмістяться всі етапи блоку механічного очищення, у тому числі, грабельне відділення і первинні відстійники. З цього цеху, згодом, все повітря буде вилучатись на спеціальні вугільні абсорбуючі фільтри, а після двоступеневої фільтрації, викидатися в атмосферу. Але ніяких неприємних запахів кияни відчувати не будуть.

«За останні три роки ми зуміли замінити застарілі вітчизняні грабельні механізми на сучасні автоматизовані граблі від іноземного виробника. Це дозволило нам збільшити обсяги видалення забруднень із стічних вод, які потрапляють на очисні споруди БСА. Але, правда, через це також посилилися неприємні запахи. Тому проектним рішенням передбачено будівництво окремих цехів, в яких розмістяться всі етапи механічного очищення, звідки після двоступеневої фільтрафіі, повітря, який буде викидатися в атмосферу, не міститиме неприємних запахів», – сказав він.

Раніше повідомлялось, що гроші на реконструкцію Бортницької станції аерації скоро будуть.