Реєстрація /

На колишнього головного архітектора завели справу

Його підозрюють в рейдерстві.

Столична прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом спроби протиправного заволодіння бізнес-центром по вулиці Дніпровський узвіз, 1.

У рейдерських діях щодо іноземного інвестора – компанії «Бредвин трейдінг лімітед», підозрюється колишній головний архітектор Києва Сергій Бабушкін.

Згідно з визначенням суду, 20 і 23 травня 2014 року державний реєстратор відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району з використанням завідомо підроблених документів внесла зміни до Єдиного держреєстру про зміну складу засновників і юридичної адреси ТОВ «Ліра-2000», на балансі якого знаходиться бізнес-центр на Дніпровському узвозі, 1.

Іноземна компанія «Бредвин трейдінг лімітед», яка на законних підставах володіє 75,3% статутного капіталу ТОВ «Ліра-2000», в результаті дій злочинної групи була протиправно виключена з числа учасників ТОВ «Ліра-2000».

Внаслідок цього єдиним учасником товариства з часткою 100% став громадянин України Бабушкін, який в реальності до цього володів 24,7% статутного капіталу.

Крім цього, було незаконно змінено місце юридичної реєстрації ТОВ – замість реєстрації в Києві товариство тепер зареєстроване в місті Львів.

Про рейдерство проінформовано одне з посольств ЄС, підготовлено звернення до вищих посадових осіб держави.

Як відомо, бізнес-центр, розташований на Дніпровському узвозі, 1, має площу 12 тис. кв. метрів. 

Раніше повідомлялось, що в Голосіївському районі розгорівся будівельний скандал.