Реєстрація /

Кияни намагаються відсудити 28 квартир в новобудові

Справою зайнялася прокуратура.

Прокуратура Дніпровського району столиці подала до суду позов про захист майнових прав 28 київських сімей на квартири в новобудові по вул. О. Туманяна, загальна вартість яких становить майже 25 млн. гривень. Про це повідомили в прокуратурі Києва.

Прокурорською перевіркою встановлено, що рішенням Київради в 2005 році земельну ділянку за вказаною адресою було передано в оренду приватному товариству для будівництва адміністративно-житлового комплексу з підземним паркінгом.

Згідно з цим рішенням після завершення будівництва суспільство передало Головному управлінню житлового забезпечення КМДА 5 % від загальної площі квартир для забезпечення житлом сімей, які перебували на квартирному обліку і потребували поліпшення житлових умов.

Проте надалі в порушення своїх зобов'язань забудовник уклав з інвестиційною компанією договір, на умовах якого передав їй 100% майнових прав на збудований будинок, враховуючи житло, яке до того часу вже належало столичній громаді.

З метою відновлення майнових прав громадян прокуратура Дніпровського району звернулася до Господарського суду Києва з позовом про визнання недійсним інвестиційного договору, а також виданого на його підставі свідоцтва про право власності на 28 квартир за цією адресою. Також у своєму позові прокуратура вимагає забрати зазначене житло з незаконного володіння інвестора. Крім того, за фактом шахрайського заволодіння квартирами громадян Дніпровським райуправлінням міліції розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 КК України. Хід досудового розслідування прокуратурою взято під контроль.

Раніше повідомлялось, що у забудовника забрали землю на Оболонській набережній.